Over mij

Annelijn Kamphuis

Hoe zou het voor je zijn als jij gewoon doet wat goed voelt. Als jij je goed voelt bij de keuzes die je maakt. Als jij het mooiste en niet het meeste in jezelf en in anderen naar boven haalt. Hoeveel energie hou je dan over voor dat wat voor jou echt belangrijk is?

Mijn verhaal

Lang voordat ik trainer & leiderschaps- en teamcoach werd, bouwde ik aan een professionele tenniscarrière. Ik confronteerde mezelf toen al met de vragen: ‘Wat maakt dat ik de ene dag wel lekker speel alsof alles vanzelf gaat en de andere dag niet? Waardoor heb ik het gevoel dat ik soms tegen mezelf sta te tennissen? Wat maakt dat ik zo anders tennis als ik op baan 1 met veel publiek moet spelen? En wil ik nou winnen, of wil ik mijn tegenstander te vriend houden? Kan dat ook allebei?’

Ik ontdekte dat een bepaalde mentaliteit mij hielp om plezier te hebben en te presteren. Mijn talent en úren trainen bracht me ver, maar mijn mindset en werkelijk in het moment kunnen zijn, brachten me nog veel verder. Dat laatste fascineerde me en onder andere daarom koos ik later voor de studie Psychologie. Aan de Universiteit van Utrecht ben ik afgestudeerd op het gebied van Bevlogenheid. Mijn werkelijke interesse in mensen en in energie-, leiderschaps- en prestatiemechanismen, is daar verder gegroeid.

Tijdens en na mijn studie heb ik mij verder verdiept. Een kleine greep uit aanvullende opleidingen:

  • Facilitator of Leadership Essentials (DDI)
  • Management Drives, Big Five, Strengthscope®, ME+U
  • Socratisch coachen, Provocatief coachen
  • Culturele Dimensies van Hofstede
  • Transactionele Analyse
  • Appreciative Inquiry, Positieve psychologie, Neurowetenschappen

Mijn reis

De afgelopen 12 jaar ben ik dankbaar dat ik zo veel mensen heb mogen coachen om hun persoonlijk leiderschap te versterken. En in organisatiecontext heb ik directie- en managementleden, ondernemers en teams geholpen bij het ‘managen van de relaties in het werk’, in de eerste plaats die met zichzelf. Ik heb veel organisaties van binnenuit leren kennen en ik heb veel gereisd, onder andere om te werken in Australië en Zuid-Korea. Ik ben enorm geboeid door de grote diversiteit aan nationale, organisatie- en teamculturen. Twee principes zijn hierdoor uitgangspunten geworden bij mijn coaching-methode 1) de wereld verandert en dit is een gegeven 2) verschillen zijn van toegevoegde waarde! Hoe moeilijk dit soms ook is om mee om te gaan.

Mijn waarom

Ik wil het verschil maken in het persoonlijk leiderschap, in de mentale veerkracht en in het verbinden van mensen met zichzelf en hun omgeving. Meer harmonie & flow en minder ego gedrag, in de mens en in de wereld. Ik geloof dat wanneer mensen innerlijk weten dat ze oké zijn en hierop durven vertrouwen dat ze hun potentieel optimaler benutten. Zo krijgen ze toegang tot meer ruimte, energie, plezier en unieke prestaties, in werk en leven.

Als mens ben ik onverbeterlijk optimistisch. Ik geloof ook werkelijk dat het meer oplevert om te werken aan kracht dan aan fiksen wat ontbreekt. Dit betekent trouwens niet dat je bij mij geen aandacht hebt voor vervelende gevoelens, of signalen van je lijf, integendeel. Deze zijn goud waard… En jij bent waarschijnlijk zelf al lang genoeg bezig geweest met het negeren, overschreeuwen of censureren van je werkelijke gevoel of stoutste dromen. Dit is ook wat ons geleerd wordt, dus dat is helemaal niet gek.

Als bevlogen coach ga ik door waar anderen stoppen. Ik onderzoek samen met jou, wat jou beweegt. Ik help je om tot (nieuwe) actie te komen zodat jij vanuit werkelijke vrijheid keuzes maakt, energie haalt uit je werk, je relaties, je leven. En zodat jij intrinsiek kan bijdragen aan wat voor jou belangrijk is.

Ik stimuleer jou als leidinggevende om vanuit jouw authentieke & verbindende kracht mensen te betrekken en te mobiliseren, het beste uit ze te halen en te bouwen aan een veilige & vitale werkcultuur. Zodat jij met gemak plezier & optimale prestaties mogelijk maakt.